Bij nieuwbouw zijn er verschillende momenten om tijdens de bouwperiode uw nieuwbouw woning te bezoeken. Dit zijn leuke momenten omdat u al aan de sfeer van uw nieuwe woning mag proeven. In de ruwbouw fase zal de gemeente ook een oogje in het zeil houden of alles volgens constructie berekeningen wordt uitgevoerd. Later in de fase gaat het om de afwerking, hierbij bent u zelf verantwoordelijk voor de beoordeling. MichielsBouwAdvies kan u daarbij helpen. Bij de oplevering en vooroplevering kunt u beide een keuring laten uitvoeren. Hierbij loopt een inspecteur samen met u én de bouwer (aannemer) mee, om de puntjes op “i” te zetten. Er wordt dan gecontroleerd of alles aanwezig is en of er ook voldoende kwaliteit geleverd wordt zonder gebreken.

Hoe het vaak in de praktijk gaat: (maar niet de bedoeling is)
Als u een huis laat bouwen gaat u door een tijd waarbij er veel op u afkomt. Als het moment daar is, dat de aannemer u heeft uitgenodigd voor de oplevering heeft u nog maar één ding voor ogen: “de sleutel in ontvangst nemen”!
Dit is hét moment! U staat samen met de aannemer voor uw nieuwe woning.
Omdat uw vrienden al met de verhuisauto vol met uw spullen over de weg aan komen toeteren, vergeet u alles en wilt u nog maar één ding, die sleutel! Dus u zet snel een handtekening en met het overhandigen van de laatste financiële termijn bedankt de aannemer.
Helaas voor u én de aannemer komt goed weg. Even later loopt u, na een knallende kurk, samen met uw vrienden de woning binnen en u komt u erachter dat bijvoorbeeld de wanden niet vlak zijn afgewerkt en enkele deuren niet sluiten of zijn kromgetrokken door het bouwvocht. En wat dan?? De aannemer is immers alweer vertrokken.

De procedure van een oplevering volgens Michiels BouwAdvies:
De oplevering wordt door de aannemer minimaal twee weken vooraf schriftelijk aan u bekendgemaakt.
Minimaal een week voor de oplevering wordt er een vooroplevering gepland. U kunt dan de woning (indien gewenst met een adviseur van MichielsBouwAdvies) volledig controleren. De woning wordt geheel bekeken van binnen en van buiten, daarbij wordt de kwaliteit van het werk beoordeeld en wordt er gekeken of alles is uitgevoerd volgens bestek, nota’s van inlichtingen en meer- en minderwerklijsten. Alle opmerkingen worden genoteerd op een vooropnameformulier en ingeleverd bij de aannemer. U krijgt hiervan een kopie mee naar huis.
De dag van oplevering is aangebroken. Onze woning inspecteur van MichielsBouwAdvies is op de afgesproken tijd bij uw nieuwe woning aanwezig.
Samen met u en de aannemer wordt de woning volledig doorlopen. U krijgt uitleg over de klimaat installaties, hang en sluitwerk en andere aanwezige technische zaken. Ook de buitenkant, daken en kruipruimte worden grondig bekeken. De gevonden gebreken worden genoteerd en er worden foto’s van genomen. Na het aandachtig doorlopen van de gehele woning worden de gebreken ingevuld op een proces verbaal van oplevering, dit is het officiële document van de overdracht. Hierop worden ook de energie meterstanden genoteerd. Als u dan uw financiële verplichting bent nagekomen, krijgt u de sleutels uit de hand van de aannemer. Op deze wijze kunt u met een gerust hart gaan genieten van uw nieuwe woning. MichielsBouwAdvies helpt u graag bij deze spannende momenten.

U kunt HIER een bouwkundige opleveringskeuring en/of een vooropleveringskeuring aanvragen.